civilisatian4v2TOP

Civilisation

Installationen Civilisation blev skabt i 1986 til Ny Carlsberg Glyptotek i København. Udgangspunktet var både museet som prominent antiksamling og selve det rum som dengang blev anvendt til skiftende udstillinger. Værket bestod af tre hovedelementer. To rækker af af hver 14 spilleautomater og antikke figurer, der sat skiftevis mellem hinanden dannede en allé omkring en rød løber. Alleen førte op til en sceneagtig forhøjning bagerst i rummet. Midt på dette plateau havde vi placeret et ca. 2 m. højt gibshoved. På gulvet omkring dette hoved bredte der sig en cirkel af koncentriske ringe lavet af sand og tang. På ringene var der anbragt forskellige naturalier. Blandt andet olie, vin, bivoks, uld, sandsten, granit, salt og lava. I en halvcirkel bag hovedet stod 5 glasmontre hver med tre hylder hvorpå der lå stenøkser parret med de nyeste modeller af lommeregnere.
Meningen med disse simple objektsammenstillinger var at skabe et billede som på overfladen måske fremstod overtydeligt, men som i virkeligheden var helt intuitivt og åbent for tolkning. De forskellige genstande var valgt ud
fra vores subjektive interesse for dem som æstetiske objekter. Vi havde længe været optaget af den klassiske spillemaskine som en interaktiv sanselig skulptur og vi var interesserede i regnemaskinernes ekstremt komprimerede og funktionelle mikroelektronik. Vi samlede på naturalier og var optaget af stenøksernes formgivning og antikkens kunst. Det var disse ting vi kombinerede og strukturede i forhold til formen i det givne rum. Hvordan det store gibshoved kom til er uklart, men det fik rollen som den figur hele installationen samlede sig omkring.
I forbindelse med Civilisation udgav vi en lille bog, hvor vi i interviewform for første gang prøvede at præcisere vores arbejdsform og de tanker der lå bag "Skolen for Kunsten i Mennesket".

IMG 0062Plakatv2lille


Vejledning-for-Kunstelskere-cover
Læs | download

civlisation-plan-v2-lillev2

 

Skeel & Skriver